Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Wat weegt een gitterbox?

Wat weegt een gitterbox?

De standaard maat van een gitterbox is 124 x 83,5 x 97 cm en hij weegt daarom zo'n 70 kg. Het is een van de meest gebruikte ladingdragers. Gitterboxen zijn zowel geschikt voor zware ladingen als losse materialen en worden ook wel gaascontainer, gaaspallet of gibo genoemd. Ze voldoen aan de UIC 435-3 norm, een EPAL norm voor ladingdragers. De gitterboxen zijn ontworpen voor zware omstandigheden in industriële magazijnen.  Meestal worden ze gebruikt voor de opslag van producten. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de bouw, de automobielindustrie of de staalindustrie. Naast opslag van onderdelen, worden ze ook gebruikt voor het verzamelen van afval. Doordat het een standaard maat en uitvoering is, zijn ze gemakkelijk uitwisselbaar. 

Kenmerken

Een gitterbox bestaat uit een stalen constructie met in de bodem 4 planken. De bodem heeft aan de buitenkant een afmeting van 83,5 x 124 cm. De binnenkant meet 80 x 120 cm. Daarnaast is de hoogte 97 cm aan de buitenzijde en 80 cm aan de binnenzijde. Hiermee heeft de glascontainer een inhoud van 0,8 m³. De box is voorzien van 2 stalen kleppen aan de lange zijde. Dit is heel gemakkelijk voor het laden en lossen van producten. Doordat hij op 4 stalen poten staat, is hij met een heftruck of palletwagen van alle zijdes te benaderen. Gibo’s hebben aan de bovenzijde een opzetrand. Dit maakt de box stapelbaar en bovendien voorkomt de rand dat gestapelde boxen van elkaar schuiven. Op een originele gitterbox staat het EPAL keurmerk met hierop ook het gewicht. Als de gitterbox is geproduceerd na 2011 is dit 70 kg, hiervóór was het gewicht van deze ladingdrager 85 kg.

gitterbox

gitterbox plaat informatie

Op de onderste klep vind je de volgende informatie:

  1. EPAL symbool
  2. ‘Y’ gevolgd door nummer
  3. EPAL-keurmerk
  4. eigen gewicht / laadvermogen / maximale statische belasting / laadruimte
  5. naam fabrikant en woonplaats of EPAL-licentienummer en productiejaar

Half hoge gitterboxen

Naast de standaard uitvoering, zijn er ook half hoge modellen. Deze gitterboxen zijn zo’n 50 à 55 cm hoog en hebben aan de lange zijde slechts 1 klep. Voor de rest lijken ze erg op de originele gitterbox. Aangezien deze boxen niet met een keurmerk werken, is het gewicht ook niet gestandaardiseerd.

Gitterbox en andere ladingdragers

Logistiekconcurrent is niet alleen dé specialist op het gebied van pallets, maar heeft ook een uitgebreid assortiment gitterboxen en andere ladingdragers. Hier vind je het aanbod. 


Vragen over gitterboxen?

Tonny en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.