Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Waarom kiezen voor een doos op maat?

Waarom kiezen voor een doos op maat?

Kartonnen dozen zijn onmisbaar tijdens het verzendproces. Dozen beschermen je producten en zorgen ervoor dat ze onbeschadigd bij de klant komen. Helaas verdien je als bedrijf niets aan de dozen en zijn ze enkel een extra kostenpost. Deze kosten wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden. Een doos op maat helpt je besparen.

Het formaat van een doos

Vaak goedkoper dan de standaard
Een doos op maat lijkt vaak duurder te zijn dan een standaardafmeting. Dat is niet het geval. Als je de kosten van opvulmateriaal bij een standaard doos meerekent, kom je bij de standaard doos al snel duurder uit. Denk ook aan de besparing op transportkosten. Minder lucht betekent meer ruimte voor je producten. Dozen op maat kunnen al vanaf een kleine oplage worden geproduceerd.

Veel beter voor het milieu
Er is nog een belangrijk voordeel aan minder opvulmateriaal: het is namelijk veel beter voor het milieu. Opvulmateriaal doet niets anders dan… opvullen. Bij het openen van de doos wordt een hoop opvulmateriaal, dat vaak uit plastic bestaat, direct weggegooid en dat is hartstikke zonde. Minder loze ruimte vervoeren betekent minder onnodig transport.

Jouw product is van onschatbare waarde
En daarom speelt het veilig en onbeschadigd houden van je producten een grote rol. Met een doos die perfect om je product past, voorkom je verschuivingen. Daarmee verlaag je de kans op beschadiging van je producten.

Alle dozen dezelfde maat
Het zou ideaal zijn als al je producten in één maat doos passen. Helaas is dat niet altijd het geval en ontkom je er in dat geval niet altijd aan om toch opvulmateriaal te moeten gebruiken. Toch is het een goed idee om te kijken waar je kunt besparen. 

De kwaliteit van een doos

Lichte producten, zware producten, fragiele producten? Belangrijk om te weten!

De soort doos die je nodig hebt, hangt af van wat je wilt opslaan of vervoeren. Hebben je producten een stevigere doos nodig voor extra bescherming? Dan kies je voor een doos op maat met een dubbele golf. Wist je trouwens dat er veel bedrijven zijn die juist een te stevige doos gebruiken, zonder dit te weten? Ook daarmee kun je besparen! 

Gewicht Kwetsbaarheid Verzendslijtage Benodigde kwaliteit
0 tot 10 kg Zeer laag - Gemiddeld Zeer laag - Gemiddeld Enkele golf
10 kg en meer Hoog - Zeer hoog Hoog - Zeer hoog Dubbele golf

Zit je te verzenden product op het gebied van gewicht, kwetsbaarheid of verzendslijtage in de onderste categorie? Dan raden wij je aan om een doos met dubbele golf te kiezen. In deze blog leggen we je meer uit over het kiezen van de juiste dikte golfkarton.

Met verzendslijtage bedoelen we hoeveel de doos kan slijten bij het traject van bedrijf naar klant. Hierin maken we onderscheid tussen vijf niveaus:

Slijtageniveau Betekenis
Zeer laag De doos wordt direct aan de klant overhandigd, zoals bij een afhaalbalie
Laag De doos wordt netjes op een pallet gestapeld en verzonden
Gemiddeld De doos wordt nationaal bezorgd en door één pakketdienst behandeld
Hoog De doos wordt binnen Europa bezorgd en door meerdere paketdiensten behandeld
Zeer hoog De doos wordt wereldwijd verzonden en door meerdere pakketdiensten behandeld

Een doos met bedrukking

Kale of bedrukte doos? Ga je voor standaard of opvallend? 

Een doos is veel meer dan een doos. Het is een visitekaartje voor je bedrijf. Wij bieden de mogelijkheid om een doos te laten bedrukken, tot 4 zijdes in 4 kleuren. Door te kiezen voor een bedrukte doos geef je extra waarde aan je zending. Want met jouw logo, slogan of afbeelding val je direct op en weet iedereen meteen waar die ene doos vandaan komt.


Vragen over verpakkingen op maat?

Tonny en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.