Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Verzenddoos of verzendzak?

Verzenddoos of verzendzak?

Wanneer kies je een plastic verzendzak en wanneer ga je voor een kartonnen verzenddoos? Beide verpakkingen zijn ideaal voor het verzenden van producten. Kleine verschillen kunnen jouw keuze bepalen.

Uitstraling van een verzenddoos of verzendzak

Een verzenddoos heeft meestal een wat luxere uitstraling, dan een verzendzak. Je ziet het verschil daardoor ook in prijs. Over het algemeen ben je met verzendzakken net wat voordeliger uit. Het uitpakken van een doos geeft een betere beleving, dan het openen van een plastic verzendzak. Het openen van een doos is bij veel online bedrijven tegenwoordig zelfs echt een feestje. De doosjes worden volledig in de huisstijl van het bedrijf afgeleverd. Ondanks dat plastic vaak een wat goedkopere uitstraling heeft, blijven de zakken niet helemaal achter. Ook plastic zakken kunnen worden bedrukt. Daarnaast zorgt het verschil in kwaliteit ook voor het verschil in uitstraling.

Opslag van een verzenddoos of verzendzak

Je zult misschien denken dat de opslag van dozen veel meer plek ik beslag neemt, dan verzendzakken. Dit is zeker niet waar. Verzenddozen worden namelijk plano, ofwel ongevouwen, geleverd. Je ontvangt dus een plat pakket aan dozen. Wanneer je de dozen klaar wilt maken voor verzending, vouw je ze pas in elkaar. Heb je dus meer ruimte nodig voor de opslag van verzenddozen in vergelijking met verzendzakken? Nee, het scheelt dus helemaal niet veel.

Efficiëntie van een verzenddoos of verzendzak

Het in elkaar zetten van een doos kost tijd. Hoewel het niet veel tijd in beslag neemt, is het vouwen van een doos een extra handeling die je moet verrichten tijdens het inpakproces. Bij een verzendzak schuif je eenvoudig en snel de producten in de zak, verwijdert de plakstrip en klaar.

Een plastic verzendzak is flexibel en kan dus meerdere vormen aannemen. De vorm is dus afhankelijk van het product dat in de verpakking zit. Hierdoor kan een verzendzak vaak door de brievenbus. Een verzenddoos heeft een vaste vorm. Wat voor product ook in de doos wordt geplaatst, de vorm blijft hetzelfde. Maar ook verzenddozen zijn er in brievenbusformaat. Deze doosjes noemen we ook wel brievenbusdozen. Makkelijk als er niemand thuis is. 

Beschermen met een verzendoos of verzendzak

Een verzendzak is waterdicht, maar is daarentegen minder stevig dan een verzenddoos. Bij een zwaardere inhoud kies je vaak voor een verzenddoos. De kartonnen doos vangt beter schokken op dan de verzendzak. Voornamelijk kleding of andere 'zachte' producten worden in een plastic verzendzak verstuurd. Deze producten kunnen vaak wel tegen een stootje. 

                  Verzenddoos                                 Verzendzak

Verzenddoos Verzendzak
- Duurdere stuksprijs - Goedkope stuksprijs
- Luxere uitstraling - Goedkopere uitstraling
- Vaste vorm - Flexibel
- Moet nog in elkaar gevouwen worden - Direct klaar voor gebruik
- Niet water- en vuilafstotend - Water- en vuilafstotend


Vragen over verpakkingsmaterialen?

Charlotte en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.