Verhuisdozen

Verhuizen is leuk, spannend, maar vereist ook een zekere mate van structuur. Al je dierbare bezittingen dienen veilig en efficiënt te worden verhuisd van plek A naar plek B. Vervoer zonder schade en het liefst in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Je wilt graag een veilige opslag voor je spullen, zodat niets breekt of kwijt raakt. Verhuisdozen helpen je daarbij. Bij Logistiekdirect bestel je autolock verhuisboxen voor zowel de particuliere verhuizer als de professional. Je hoeft van verhuizen dus niet per se je beroep te maken. Hoeveel verhuisdozen heb je bij een verhuizing ongeveer nodig en voor welke verhuisdoos moet je gaan? We leggen het je uit.

Duurzaamheid teken

Onze verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar en beschikken over het FSC-keurmerk. Dit label geeft aan dat het papier afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Dit wil zeggen dat bossen behouden blijven door verantwoord bosbeheer.

Lees verder

Autolock verhuisdozen of Amerikaanse vouwbodem?

Je bestelt bij ons autolock verhuisdozen. Bij dit soort verhuisboxen hoef je geen verpakkingstape te gebruiken, maar zet je de doos in één beweging op. Lekker makkelijk. Deze verhuisdozen zijn, mede door de speciale constructie, vaak wat duurder in aanschaf dan verhuisdozen met vouwbodems. Echter, je bespaart tijd, geld en moeite met het dicht tapen van al je verhuisboxen. Verhuisdozen met een Amerikaanse vouwbodem hebben een simpele vouwbodem, bestaande uit vier kleppen. Deze moeten plak je dicht met tape. Hierdoor ga je minder efficiënt te werk, ben je meer tijd kwijt met de verhuizing en dien je voldoende en betrouwbare tape aan te schaffen voor het dichtplakken van elke verhuisdoos. Wij adviseren daarom autolock verhuisdozen.

Kraft karton voor extra stevige verhuisdozen

Er zijn verschillende soorten karton in omloop op de verhuismarkt. De sterkste kwaliteit karton is van kraft kwaliteit. Wij hanteren deze kwaliteit karton voor al onze verhuisdozen. Je herkent kraft karton aan de echte bruine kleur. Zo'n verhuisdoos scheurt veel minder snel en kan meer kilo dragen. Makkelijk voor als je ook wat zwaardere spullen wilt meenemen naar de nieuwe locatie.

Hoeveel kan een verhuisdoos dragen?

Dit hangt af van het type verhuisbox, maar gemiddeld kunnen verhuisdozen ongeveer 7 à 10 kg tillen zonder open te breken of kapot te gaan. Let op dat je niet teveel spullen in een verhuisdoos stopt. De doos moet nog wel te tillen zijn. Denk je dat de verhuisdoos te zwaar is? Tape dan voor de zekerheid de onderkant een keer goed dicht, zodat de bodem niet scheurt. Autolock verhuisdozen zijn zonder tape te gebruiken, maar zijn natuurlijk niet geschikt voor het tillen van 100 kg aan spullen. Zorg dat je verhuisboxen sowieso altijd aan de onderkant ondersteunt en niet alleen optilt aan de handgrepen. Het ziet er verleidelijk uit om alleen de handgrepen te gebruiken, maar voor je het weet liggen je breekbare spullen op de keiharde tegelvloer. Elke verhuizing wordt makkelijker met een steekwagen. Door gebruik te maken van een steekwagen hoef je minder te tillen, zijn de dozen sneller op de juiste plek en verlicht je jouw rug. 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de situatie. Uit hoeveel kamers bestaat de woning, hoeveel gezinsleden verhuizen mee en niet te vergeten: hoeveel spullen heb je? Als je in je eentje woont, heb je gemiddeld 25 verhuisdozen nodig (gebaseerd op een 1 of 2 kamerwoning). Als stel heb je al gauw 40 tot 60 verhuisdozen nodig. Een gemiddelde verhuizing van een klein gezin met kinderen heeft ongeveer 60 tot 80 verhuisboxen nodig (gebaseerd op een eengezinswoning).

Aantal verhuisdozen per ruimte:

 • Gemiddeld zal je 10 tot 15 verhuisdozen nodig hebben voor de woonkamer.
 • De keuken is de ruimte waarvoor je waarschijnlijk de meeste verhuisdozen dient aan te schaffen. Al die glazen en mokken en al dat servies neemt ongeveer 15 verhuisdozen in beslag.
 • De badkamer valt reuze mee. Houd rekening met 3 tot 5 verhuisdozen om je badkamer te transporteren.
 • In de slaapkamer zullen de nachtlampjes, boeken en kleding 10 tot 15 verhuisboxen in beslag nemen. Vaak heeft kleding de meeste verhuisdozen nodig.
 • Voor alle overige ruimtes, zoals een studeerkamer of logeerkamer, reserveer je ongeveer 5 verhuisdozen per kamer. Zo weet je zeker dat je alles mee kunt nemen. 

Kleding in een garderobedoos

Voor het opbergen, opslaan en/of transport van kleding kan het uitermate handig zijn om een garderobedoos aan te schaffen. Een garderobedoos is ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld winterkleding, een trouwpak of andere kleding die niet dagelijks wordt gebruikt. Ook bij een verhuizing dient dit soort verhuisdoos als de ultieme beschermengel van je dierbare kleding.

Tips bij het inpakken van verhuisdozen

 • Stop zware spullen onderin de verhuisbox. Je voorkomt daarmee dat spullen beschadigen.
 • Zorg dat verhuisdozen niet uitpuilen. Naast het feit dat er van alles uit kan vallen, is dit ook slecht voor je rug. Loop wat vaker op en neer en zorg dat je je niet vertilt.
 • Verhuisdozen tillen doe je met de juiste houding: een rechte rug, gestrekte armen en gebogen knieën. Zo belast je je lichaam het minst.
 • Breekbare spullen, zoals services, stop je allemaal in één doos. Vermeld er middels een sticker of stift op dat het gaat om een verhuisdoos met specifieke spullen en voorkom dat er onzorgvuldig met de verhuisbox wordt omgegaan. Vul de doos extra aan met opvulmateriaal om schuiven te voorkomen. 
 • Pak een verhuisdoos systematisch en logisch in. Dat klinkt enigszins vreemd, maar het scheelt tijd met uitpakken. Sorteer kamers en ‘soorten spullen’. Zo weten mensen die komen helpen ook naar welke ruimte welke verhuisboxen moeten worden gebracht. Badkamerspullen stop je niet bij de boeken en leeslampjes gaan niet bij het serviesgoed.

Voor meer verhuisbenodigdheden, zoals meubelhondjes, verhuisdekens, meubelhoezen of andere hulpmiddelen kun je ook bij Logistiekdirect terecht. 

Bekijk alle dozen.

Lees minder

Verhuisdozen
5 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Liever besparen met een doos op maat?

  Vraag een doos op maat aan

  Doos op maat bestellen Doos op maat bestellen
5 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.