Palletdozen

Een palletdoos of palletbox past precies op een pallet. De palletdoos is groot, stevig en is gemaakt van karton. Werk je veel met pallets, dan zijn palletdozen dé uitkomst voor jouw logistieke toepassingen. Kartonnen palletdozen zijn ideaal voor gebruik in een magazijn en voor exportdoeleinden. De palletdoos beschermt de producten, waardoor ze zonder schade op de eindbestemming komen. Het draagvermogen van palletdozen bedraagt ongeveer 250 kg, mits er niet teveel druk op de wanden wordt uitgeoefend. Palletdozen worden plat aangeleverd en zijn in feite grote Amerikaanse vouwdozen. Een palletdoos is vervaardigd uit een dubbelgolf BC met een dikte van 7 mm. 

Onze verpakkingsdozen zijn 100% recyclebaar en beschikken over het FSC-keurmerk. Dit label geeft aan dat het papier afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Dit wil zeggen dat bossen behouden blijven door verantwoord bosbeheer.   

 

Lees verder

Voordelen van palletdozen

Palletdozen hebben een aantal voordelen:

 • passen precies op een pallet,
 • zeer stevig,
 • lage transportkosten,
 • opvouwbaar.

Palletdozen formaten

Logistiekdirect levert kartonnen palletdozen, afgestemd op de standaard palletformaten:

 • pallet 60 x 80 cm,
 • europallet 80 x 120 cm,
 • blokpallet 100x120 cm.

Dit kan één doos zijn die precies op de pallet past, maar dit kunnen ook kleinere dozen zijn die samen precies het formaat van een pallet kunnen vullen. Op een europallet passen bijvoorbeeld 4 kleinere dozen met een buitenmaat van 60 x 40 cm. Let hierbij wel op dat er normaal gesproken altijd gecommuniceerd wordt met de binnenmaten van een doos. Vraag specifiek naar de buitenmaten. Zo benut je de pallet optimaal en zorg je ervoor dat de stevigheid van de doos niet verloren gaat door overstek. De dozen worden bij overstek namelijk niet volledig ondersteund door de pallet. De dozen zakken hierdoor in. Dit brengt schade aan de doos, maar ook aan de goederen. Te kleine dozen zorgen voor onderstek. De dozen staan te ver naar binnen, waardoor ze kunnen gaan schuiven tijdens transport. Ook dit kan schade veroorzaken. Zorg altijd voor een optimale palletisatie.  

Toepassingen palletdozen

Karton is een goedkoop en duurzaam materiaal. Het is daarom erg geschikt om bepaalde voorwerpen stofvrij op te slaan in een magazijn. Omdat de kartonnen palletdoos ook nog eens enorm stevig is, kun je het ook inzetten om goederen te transporteren. Heb je de doos niet meer nodig en gooi je het weg, dan kan de doos eenvoudig gerecycled worden. Het grote voordeel van dozen is dat ze opvouwbaar zijn. Wil je de dozen ergens opslaan, omdat je ze nu even niet gebruikt? Dozen nemen weinig opslagruimte in beslag. 

Lees minder
Palletdozen
12 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Liever besparen met een doos op maat?

  Vraag een doos op maat aan

12 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

 • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
 • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.