IATA stickers

IATA staat voor International Air Transport Association. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben een regelgeving voor luchtvervoer waardoor veiligheid, beveiliging, duurzaamheid en het rendement worden bevorderd. IATA etiketten, ook wel luchttransportetiketten, zijn dus bedoeld voor vervoer van goederen door de lucht. De etiketten geven aan dat de producten een specifieke behandeling nodig hebben. In één opslag weet je waar rekening mee moet gehouden. Op elke verpakking moet een IATA etiket aangebracht zijn. 

Lees verder

Soorten IATA etiketten

Er zijn verschillende soorten IATA etiketten:

  • UN 3090, 3091, 3480, 3481
  • Limited Quantities
  • 9.0 Caution

LQ etiketten

Met Limited Quantities (gelimiteerde hoeveelheden) etiketten identificeer je gevaarlijke stoffen. De LQ etiketten zijn geschikt voor het vervoer van kleine hoeveelheden. Deze gevaarsetiketten zijn geschikt voor ADR (wegvervoer), RID (spoorvervoer), ADN (binnenvaart), IMDG (zeevervoer) en IATA (luchtvaart). 

UN-nummers en klasse 9

Alle gevaarlijke goederen worden geïdentificeerd door middel van een UN-nummer. Dit nummer bestaat uit 4 cijfers. De IATA etiketten met UN-code geven weer dat er lithium batterijen vervoerd worden. De gevarenmarkering is verplicht wanneer je deze batterijen vervoert. De UN etiketten kunnen ook bedrukt worden met een lay-out naar keuze. Je kunt zelf de gewenste UN-code invullen en het telefoonnummer. Ook een aanvullende opmerking kun je toevoegen op je etiket. 

  • UN 3090: (klasse 9) Batterijen met metallisch lithium
  • UN 3091: (klasse 9) Batterijen met metallisch lithium in apparatuur of verpakt met apparatuur
  • UN 3480: (klasse 9) Lithium-ion batterijen
  • UN 3481: (klasse 9) Lithium-ion batterijen in apparuur of verpakt met apparatuur

De etiketten moeten goed zichtbaar en leesbaar zijn en moeten van de juiste kwaliteit zijn om blootstelling met extreme weersomstandigheden te kunnen doorstaan. Bij Logistiekdirect garanderen we deze kwaliteit en vind je dus altijd kwalitatief goede etiketten voor een scherpe prijs. 

Wijzigingen IATA DGR per 1-1-2017

UN 3090, 3091, 3480, 3481 Lithium Batteries:

Voor alle lithium batterijen is het klasse 9 etiket aangepast. Per 01-01-2017 mag men het nieuwe etiket NO 9A gebruiken.
Dit nieuwe etiket wordt per 01-01-2019 verplicht. Het huidige lithium batterij behandelingsetiket wordt vervangen door het Lithium Batterij merk.

Voor alle Sectie IB en Sectie II batterijen: Per 01-01-2017 mag men het nieuwe lithium batterijen merk gebruiken.
Dit nieuwe merk wordt per 01-01-2019 verplicht ook voor ADR en IMDG.
Het begeleidend document, welke nu verplicht is voor alle Sectie IB en Sectie II batterijen, zijn per 01-01-2017 te komen vervallen.

Lees minder
13 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
13 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.