Waarschuwing

De waarschuwingspictogrammen zijn te herkennen aan de gele driehoek met de zwarte afbeeldingen. De pictogrammen zijn geschikt om dreigend gevaar te kenmerken. Er zijn veel verschillende situaties waar een gevaar aanwezig is en het is erg belangrijk om de risico's van deze gevaren te voorkomen. Door middel van waarschuwingspictogrammen kunnen mensen attent worden gemaakt op een bepaalde dreiging. Zowel op de werkvloer als in uw leefomgeving zijn waarschuwingspictogrammen essentieel.

Lees verder

Toepassingen waarschuwingspictogrammen

Op de werkvloer worden waarschuwingsborden of -stickers onder andere ingezet om chemisch een biologisch gevaar of gevaar door machines aan te duiden. Explosiegevaar, radioactiviteit, de aanwezigheid van giftige of bijtende stoffen en ontvlambare materialen, of andere riskante situaties maakt u voor iedereen duidelijk met een waarschuwingsbord of -sticker. U beschermt uw medewerkers door ze duidelijk te attenderen op dergelijke risico's. Medewerkers worden gewaarschuwd voor bijvoorbeeld gevaar op beknelling, struikelgevaar, gladheid of rondrijdende transportvoertuigen. Verwondingen en andere schade worden beperkt.

Ook buiten het werk zijn waarschuwingen voor bepaalde gevaren noodzakelijk. In uw leefomgeving komt u de pictogrammen regelmatig tegen. Een gevaarsbord welke u waarschijnlijk vaak tegenkomt is het bord met de bliksemschicht. Dit bord waarschuwt u voor het risico op elektrocutie. Ook het bord voor gladheid is een veel voorkomend bord. Deze vindt u onder andere vaak in openbare gebouwen waar net gedweild is, maar bij bijvoorbeeld vorst kan dit bord eveneens worden gebruikt. Ook het aangeven van prikkeldraad of een algemeen gevaar (het uitroepteken) ziet u dikwijls voorbij komen.

Waarschuwingspictogrammen bestellen?

De waarschuwingspictogrammen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. U kunt kiezen of u het pictogram op een vinyl sticker of een aluminium of kunststof plaat wilt hebben. In sommige gevallen is een sticker makelijk en in andere gevallen een bord. Uvindt altijd een pictogram wat aansluit bij uw gevaarlijke situatie. Bij Logistiekdirect.be bestelt u de meest gangbare pictrogrammen makkelijk en snel. Iedereen is gewaarschuwd!

Lees minder
Waarschuwing
20 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
20 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.