Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Wat is een FEFCO nummer?

Wat is een FEFCO nummer?

Een doos is niet zomaar een doos. Er zijn verschillende formaten, kwaliteiten, kleuren en varianten. Om al deze soorten eenvoudig van elkaar te kunnen onderscheiden is er een code bedacht. Een golfkartonnen doos bevat een FEFCO nummer. FEFCO staat voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé. Elk FEFCO nummer staat voor een type doos. Elk type doos bevat specifieke eigenschappen. De FEFCO codering is een internationaal systeem. Wereldwijd wordt de code als referentie gebruikt. Met name tijdens het bestellen van golfkartonnen dozen zijn FEFCO codes erg handig. De leverancier weet exact over welk model jij praat. Bij welke fabrikant je ook besteld, je hebt altijd dezelfde doos.

Specifieke eigenschappen van een doos

Zoals al eerder vernoemd bevat elk FEFCO nummer specifieke eigenschappen. De dozen onderscheiden zich in de volgende punten van elkaar:

- het aantal kleppen/flappen;

- de sluiting van de doos;

- de mogelijke uitsparingen in de doos.

De meest voorkomende FEFCO nummers

De belangrijkste en de meest voorkomende FEFCO vind je hieronder:

FEFCO 0201
FEFCO 0201 is een Amerikaanse vouwdoos. De Amerikaanse vouwdoos is de meest bekende en bestelde doos. De doos bevat aan beide kanten 4 kleppen. De kleppen sluiten perfect op elkaar aan. Deze vouwdoos maak je dicht met behulp van verpakkingstape. De lege doos tape je aan de onderkant goed vast. Je plaatst het product in de doos en vult het eventueel aan met opvulmateriaal. De kleppen vouw je dicht en plak je weer met tape dicht.

FEFCO 0201

FEFCO 0215
FEFCO 0215 is een autolockdoos. De FEFCO 0215 is net als de FEFCO 0201 een vouwdoos. Het grote verschil is de bodem van de doos. De onderzijde van de autolockdoos sluit namelijk vanzelf tijdens het uitvouwen van de doos. Dit soort bodems worden ook wel Zweedse bodems genoemd. Het gewicht van het product zorgt ervoor dat de bodem vlak blijft. Een autolockdoos sluit je door middel van een plakstrip.

FEFCO 0215

FEFCO 0427
FEFCO 0427 is de verzenddoos. De verzenddoos is enorm stevig en dus zeer geschikt voor verzending. De doos zorgt ervoor dat het product in de doos zo goed mogelijk beschermd wordt tijdens het verzenden. Verzenddozen zijn ook beschikbaar als brievenbusdoos. Deze dozen hebben het juiste formaat om door brievenbussen te passen.

FEFCO 0427

FEFCO 0473
FEFCO 0473 is een boekverpakking. Een boekverpakking is een wikkelverpakking. De doos is ideaal voor het verzenden van platte voorwerpen.

FEFCO 0473

Wat als je een FEFCO nummer hebt gekozen?

Na het kiezen van het geschikte FEFCO nummer, zijn er nog een aantal keuzes die je moet maken.

- Wil je een bedrukking?

- Welk formaat moet de doos hebben?

- Heeft de doos handvaten nodig of andere uitsparingen?

- Wil je een bruine of een witte doos?

- Welke kwaliteit doos wil je?

Wanneer je al deze keuzes hebt gemaakt, heb jij jouw perfecte doos. Mocht je hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste doos, neem dan gerust contact met ons op.

Mark


Vragen over verpakkingen?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.