Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Valbeveiliging redt levens!

Valbeveiliging redt levens!

Valbeveiliging is ontworpen om jou te beschermen tegen de gevaren van werken op hoogte. Het is niet alleen een middel om te voldoen aan wettelijke verplichtingen; het is een onmisbare investering in de veiligheid van medewerkers. Het gebruik van de juiste valbeveiliging, zoals valharnassen, lijnen, en ankerpunten, kan het risico op letsel aanzienlijk verminderen en levens redden.

Regelgeving in Nederland

In Nederland is het gebruik van valbeveiliging wettelijk verplicht bij werken op hoogte, waarbij er een risico bestaat op het vallen van personen of voorwerpen. Volgens de Arbowet moet op elke werkplek waar het gevaar bestaat dat werknemers kunnen vallen, adequate valbeveiliging aanwezig zijn. Dit houdt in dat voor werkzaamheden op een hoogte vanaf 2,5 meter of meer, of wanneer er een verhoogd risico is, passende en effectieve valbeveiligingsmaatregelen moeten worden genomen, ongeacht de werkhoogte.

Het kiezen van de juiste valbeveiliging

Het kiezen van de juiste valbeveiliging is een lastig proces dat afhangt van de specifieke werkomstandigheden en risico's. Een valharnas is een essentieel onderdeel van een valbeveiligingssysteem en biedt de drager bescherming tegen de gevolgen van een val. Bij het selecteren van een valharnas moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, waaronder het soort werk, de werkduur op hoogte, de bewegingsvrijheid die nodig is en de compatibiliteit met andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij bieden verschillende valbeveiligingssets aan en helpen je graag met het kiezen van de juiste set.

Het belang van training en bewustzijn

Het beschikbaar stellen van de juiste valbeveiliging is slechts het begin. Het is essentieel dat werknemers die op hoogte werken, getraind worden in het correct gebruik van deze uitrusting. Dit omvat training in het correct aantrekken van het valharnas, het kiezen van de juiste bevestigingspunten en het begrijpen van de beperkingen en mogelijkheden van hun valbeveiligingssysteem. Bewustwording creëren over de risico's van werken op hoogte en het belang van valbeveiliging kan bijdragen aan een veiligere werkomgeving.

Conclusie

Valbeveiliging is een essentiële veiligheidsmaatregel voor iedereen die op hoogte werkt. Het naleven van de regelgeving en het zorgen voor de beschikbaarheid van de juiste valbeveiligingsmiddelen zijn verantwoordelijkheden die werkgevers serieus moeten nemen. Investeren in kwalitatief hoogwaardige valbeveiliging, zoals onze valbeveiligingssets en het zorgen voor adequate training en bewustzijn onder werknemers, zijn cruciale stappen om de veiligheid op de werkplek te waarborgen. Het negeren van deze maatregelen kan leiden tot onherstelbare gevolgen. Laten we samen de veiligheid op de werkplek naar een hoger niveau tillen door het belang van valbeveiliging te erkennen en te handelen naar de beste praktijken en regelgeving!

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.