Top 3 ergernissen tijdens toiletbezoek

Top 3 ergernissen tijdens toiletbezoek

Gemiddeld brengen we zo’n 5 tot 8 keer per dag een bezoekje aan het toilet. De toiletruimte is een behoorlijk populaire ruimte, maar heel tevreden zijn we er vaak niet over. Te weinig of geen toiletpapier, vieze geurtjes, natte handen: genoeg ergernissen tijdens een toiletbezoek. Met een goede inrichting van jouw sanitaire ruimtes zorg je voor comfort én hygiëne en voorkom je deze ergernissen. We hebben de top 3 voor je op een rijtje gezet.

De inrichting van een sanitaire ruimte

Hygiëne staat in een sanitaire ruimte voorop, maar comfort is ook belangrijk. Een toiletruimte moet van alle gemakken zijn voorzien. Een praktische toiletruimte en washroom zorgen voor tevredenheid en een gezonde omgeving. Naast een toiletpot en een wasbak zijn er een aantal dingen nodig om de beleving van een toiletbezoek zo positief mogelijk te maken. Wist je dat een schone en goed ingerichte toiletruimte de tevredenheid van jouw medewerkers en/of klanten enorm verhoogt?

De belangrijkste benodigdheden in een sanitaire ruimte zijn:

Ergernis 1: lege wc-rollen

De nummer één frustratie tijdens een toiletbezoek is het aantreffen van een lege wc-rol. Je komt er vaak pas achter als de boodschap nét gedaan is. Hoe erg balen is dat? Zorg dus voor voldoende voorraad. Extra rollen plaatsen is een mogelijkheid, maar dit is vaak alles behalve hygiënisch. Rollen vliegen door de ruimte en worden nat, waardoor er veel verspild wordt. Je kunt dit probleem eenvoudig oplossen door een dispenser te plaatsen. In de meeste dispensers kun je namelijk een reserverol plaatsen. Je hebt hierdoor altijd een voorraad. Rondslingerende rollen zijn verleden tijd. 

Toiletrolhouder 

Toiletrolhouders of dispensers zijn er in diverse soorten en maten. Het is belangrijk dat je de juiste dispenser kiest. Dit is afhankelijk van het verwachte aantal toiletbezoeken. Voor een drukbezochte toiletruimte heb je een dispenser met een andere capaciteit nodig dan een toilet waar slechts een paar mensen gebruik van maken.

Dispensers verhogen de efficiëntie van het toiletbezoek en helpen daarnaast ook mee aan een betere hygiëne. De ‘lege-toiletrol-frustraties’ verdwijnen en je zorgt ook nog eens voor een gezonde omgeving.

Ergernis 2: natte handen

Tegenwoordig kunnen stoffen handdoeken echt niet meer. Voor thuisgebruik zijn ze nog prima, maar op kantoor of in openbare ruimtes voldoet de stoffen bacteriebron niet. Deze krioelt van de bacteriën en je geeft ze makkelijk door aan anderen. Ook is bewezen dat blowers niet bepaald hygiënisch zijn. Deze föhns voor je handen blazen de bacteriën alle kanten op. De meest hygiënische manier om je handen te drogen, is het gebruiken van papieren handdoekjes. Deze handdoekjes gooi je na het gebruik in de afvalbak, waardoor de bacteriën met niemand anders in aanraking komen.

Handdoekdispenser

Papieren handdoekjes worden gebruikt in combinatie met een dispenser. Net als bij de toiletrollen is het bij handdoekjes belangrijk om de capaciteit te bepalen. Voor elke gelegenheid is er een geschikte handdoekdispenser.

Ergernis 3: vieze geurtjes

Vieze geurtjes betekenen vaak ook een vies toilet. Door met regelmaat schoon te maken, zullen de meeste geuren al verdwijnen. Zorg dus voor goede reiningsmiddelen en een regelmatige schoonmaakbeurt.

Luchtverfrisser dispenser 

Vieze geurtjes zijn onoverkoombaar in een toiletruimte. Al zijn sommige mensen overtuigd van wel, niemand laat de geur van bloemetjes achter. Daarvoor kies je een luchtverfrisser. Luchtverfrissers zijn een ideaal hulpmiddel om de ruimte te vullen met een extra frisse geur en vieze geurtjes te maskeren. Het nadeel van spuitbussen is dat iedereen ze aan moet raken. Niet bepaald hygiënisch. Luchtverfrissers zijn er daarom ook in een eenvoudige dispenser. Je bevestigt ze gemakkelijk aan de muur. De dispenser geeft automatisch en met regelmaat een heerlijke geur af.

Bij dé totaalleverancier voor de logistiek vind je alles voor de inrichting van de toiletruimte en washroom. Heb je hulp nodig met het inrichten van jouw sanitaire ruimte? Twijfel je welke dispenser je moet kiezen? Neem gerust contact op met onze specialist.       

Deskundig advies?

[email protected]

085 - 27 32 605

Gratis advies op maat! De juiste dispenser(s) en navullingen voor jouw specifieke situatie. 

Andere klanten kochten ook

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.