Categorieën
02-5887005

Klantenservice

Optimale controle en monitoring met dataloggers

Optimale controle en monitoring met dataloggers

Dataloggers zijn onmisbaar in veel industrieën, waaronder de logistieke sector. Deze kleine en krachtige apparaten registreren verschillende omgevingsparameters zoals temperatuur, luchtvochtigheid, licht, beweging en GPS-gegevens. 

Wat is een datalogger?

Een datalogger is een elektronisch apparaat dat gegevens verzamelt en opslaat over een bepaalde tijd. Deze gegevens kunnen uiteenlopende omgevingsfactoren bevatten zoals temperatuur, luchtvochtigheid, lichtintensiteit, bewegingen en GPS-coördinaten. Dataloggers zijn cruciaal voor monitoring en analyses in tal van toepassingen, zo ook in het transport. 

Verschillende soorten dataloggers

Temperatuurloggers
In de voedselindustrie en farmaceutische sectoren moeten temperatuurgevoelige producten zoals vers voedsel, chemische stoffen, vaccins en medicijnen binnen strikte temperatuurbereiken worden opgeslagen en vervoerd. Een temperatuurlogger kan afwijkingen in realtime of achteraf detecteren en melden. Dit voorkomt bederf of inactiviteit van producten. 

Lichtdetectie 
Lichtdetectie is een minder bekende maar essentiële functie van sommige dataloggers. Deze technologie wordt gebruikt om de lichtintensiteit in een omgeving te meten en vast te leggen. Dit is belangrijk voor toepassingen zoals het monitoren van lichtgevoelige producten of het onderzoeken van omgevingscondities in wetenschappelijke studies. Tijdens het transport van producten kan de datalogger bijvoorbeeld detecteren of de deuren van de container open zijn geweest.  

Luchtvochtigheidssensoren
Luchtvochtigheid is een cruciale parameter in veel industriële en wetenschappelijke omgevingen. Dataloggers met luchtvochtigheidssensoren meten de hoeveelheid waterdamp in de lucht. Dit is essentieel voor toepassingen waarbij de luchtvochtigheid gecontroleerd moet worden zoals in magazijnen, laboratoria en productieomgevingen. Je voorkomt onder andere schimmelvorming en bewaart de productkwaliteit. 

GPS
De integratie van GPS in dataloggers maakt het mogelijk om naast omgevingsparameters ook locatiegegevens vast te leggen. Dit is vooral nuttig voor tracking en monitoring tijdens transport.

Eenmalig of meervoudig gebruik

Dataloggers zijn te onderscheiden in eenmalig te gebruiken of herhaaldelijk te gebruiken.

Eenmalig te gebruiken dataloggers
Deze dataloggers worden gebruikt voor situaties waarin de zending eenmalig plaatsvindt of wanneer het niet praktisch is om de datalogger terug te sturen na gebruik. Bijvoorbeeld als de zending slechts één keer plaatsvindt naar een verre bestemming. Het terugsturen van de datalogger is dan te kostbaar of onpraktisch. 

Meervoudig te gebruiken dataloggers
Deze dataloggers worden gebruikt wanneer twee partijen vaker zendingen naar elkaar hebben. In dit geval kunnen de dataloggers na gebruik eenvoudig worden teruggestuurd naar de verzender. Dit bespaart kosten omdat dezelfde datalogger meerdere keren kan worden gebruikt.

Dataloggers spelen een vitale rol in het beheer van omgevingscondities. Of het nu gaat om de temperatuur, lichtintensiteit, luchtvochtigheid of de locatie, deze apparaten bieden onschatbare inzichten en controle. Het gebruik van dataloggers verbetert niet alleen de veiligheid en kwaliteit van producten, maar ook de efficiëntie van processen door realtime data en nauwkeurige monitoring. 

Mark


Vragen over dataloggers?

Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

 of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.