Categorieën
02-5887005

Klantenservice

De keuzegids voor omsnoeringsband

De keuzegids voor omsnoeringsband

Met omsnoeringsband kun je ladingen vastzetten, producten bundelen of verpakkingen sluiten. Van lichte tot zware toepassingen, voor elke situatie is er een geschikte omsnoeringsband. Maar welk type band kies je? Aan de hand van deze keuzegids kom je erachter wat de beste omsnoeringsband is voor jouw lading.

PP band

Polypropyleen omsnoeringsband, ofwel PP band, is de meest voordelige band uit het rijtje en ook de meestgekozen variant. De band is soepel en licht van gewicht. PP band kan zowel handmatig als machinaal worden aangebracht. Polypropyleen band is geschikt voor lichte tot middelzware omsnoeringstoepassingen. Denk hierbij aan het omsnoeren van dozen of het bundelen van kleinere producten. De band bevat een reliëf. Dit zorgt voor extra grip op de ondergrond.  

PET band

Polyethyleentereftalaat omsnoeringsband, ofwel PET band, is een sterkere variant en is geschikt voor middelzware tot zware ladingen. PET band is ideaal bij het omsnoeren van palletladingen, maar ook voor het bundelen van grote objecten zoals tegels of buizen. Net als PP band is PET band erg licht. Dit scheelt enorm op je transportkosten. Ook PET band heeft een reliëfoppervlak voor extra grip.

PE band

Polyesterband of textielband kun je het beste gebruiken als je kwestbare goederen wilt omsnoeren. PE band is namelijk minder hard en soepel en zorgt er zo voor dat je lading niet beschadigt. PE band is een goed alternatief voor staalband. Ondanks de soepelheid is de band enorm sterk. Je kunt gemakkelijk zware ladingen of goederen met scherpe hoeken omsnoeren. 

Staalband

Staalband is de sterkste omsnoeringsband en is daardoor geschikt voor de allerzwaarste ladingen. Staalband wordt veel ingezet in de bouwsector. Grote grove bouwmaterialen bundel je eenvoudig met staalband. De staalband is moeilijk met de hand aan te brengen. Je gebruikt daarom altijd een machine of apparaat tijdens het omsnoeren. 

Gemaakt van Geschikt voor ladingen tot Handmatig of machinaal Recyclebaar Corrosie
PP band Polypropyleen 350 kg Beide Ja Nee
PET band Polyethyleentereftalaat 550 kg Beide Ja Nee
PE band Textiel 850 kg Handmatig Ja Nee
Staalband Metaal 2000 kg Machinaal Ja Nee

Finishing touch

Een omsnoerde lading is stevig en stabiel, maar de omsnoeringsband biedt geen bescherming tegen stof en water. In tegenstelling tot wikkelfolie wordt de lading niet ingepakt, maar slechts omsnoerd. Omsnoer je een lading die deze bescherming wel nodig heeft, dan los je dit makkelijk op door het toevoegen van een afdekvel.

Vergeet ook niet om de hoeken en randen van de goederen te beschermen. Deze plekken zijn het gevoeligst, omdat daar de meeste druk op zit. Door gebruik te maken van hoekprofielen, voorkom je dat randen indeuken of de lading beschadigt.

Bram


Vragen over het gebruik van omsnoeringsband?

Bram en onze andere productspecialisten helpen je graag.

Stel je vraag

of bel direct: 02-5887005

Andere klanten kochten ook

perfectteken

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Vaste klanten bestellen via overschrijving
  • Advies door specialisten

Toegang tot Black Friday early access

Als je je nu inschrijft op onze nieuwsbrief, krijg je toegang tot onze early access tot de Black Friday deals. Dat betekent dat jij als eerste korting kunt pakken rondom Black Friday. Mis dit niet!

10% korting op je volgende bestelling?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je een unieke kortingscode voor 10% korting op je volgende bestelling, m.u.v. de categorie "pallets" en kortingsartikelen. Je ontvangt deze kortingscode via mail binnen 3 dagen na inschrijving.