Stapelbakken

Kunststof stapelbakken met een open voorzijde zijn de meest bekende magazijnbakjes voor al jouw kleine tot middelgrote materialen. De stapelbakken zijn ideaal voor het opslaan van je voorraad kleinmateriaal en service onderdelen. Ze staan meestal in magazijnstellingen of servicewagens. Magazijnbakken met halfopen voorkant worden vaak gestapeld en zorgen zo voor extra ruimte.

Lees verder

Kleurcodering met stapelbakken

Stapelbakken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kies je uit blauwe, gele, grijze, groene of rode stapelbakken. Je kunt gaan voor één kleur, maar je kunt de kleuren ook gebruiken om een kleurcodering te implementeren. Een kleurcodering zorgt voor overzicht en structuur. Het vereenvoudigt de werkzaamheden, waardoor je tijd bespaart. Maar hoe werkt een kleurcodering in een magazijn?

Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren sneller worden opgepikt door de hersenen dan letters en cijfers. Een indeling maken aan de hand van kleuren is dus heel slim. Het werken met een alfabetische volgorde of met cijfers is veel minder duidelijk. Het onthouden van een code duurt veel langer dan het herkennen van een kleur. Een overzichtelijk magazijn is essentieel en zorgt voor een succesvol werkproces. Order je magazijnstelling dus met kleuren. 

Ordenen met kleuren kan op verschillende manieren. De manier waarop je gaat orderen is afhankelijk van wat je wilt koppelen aan de kleuren. Waar moeten de medewerkers een kleur mee associëren? Een kleur kan staan voor:

  • een bepaald product of productgroep
  • een afdeling
  • een toepassing
  • een productiedag
  • andere kenmerken

Naast de kleurcodering, kun je nog extra duidelijk maken wat er zich in de bakjes bevindt. Met een lettertang print je snel een labeltje en plakt ze eenvoudig op de stapelbak. Ook kun je gebruik maken van etikethouders. Deze houders plak je op de bakken en vult ze met een etiket. De etiketjes zijn makkelijk vervangbaar. 

Stapelbare plastic bakken

Zoals de naam al zegt, zijn deze kunststof bakken stapelbaar. Het gebruik van stapelbakken is erg praktisch. Je bespaart namelijk heel veel ruimte door bakken te stapelen. Door de open voorzijde zijn de producten zelfs bereikbaar wanneer de bakken gestapeld zijn. 

Bij Logistiekdirect bestel je stapelbakken in verschillende kleuren en formaten. 

Bekijk alle kunststof bakken.

Lees minder
25 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
25 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 200,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.