Brandblusdeken 120 x 120 cm

29,00 35,09
Op werkdagen vóór 16:30 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis levering vanaf € 75, - excl. btw
  • Klanten geven Logistiekdirect een 8.9/10
  • 30 dagen retourgarantie
Productinformatie
Specificaties
Voordelen
  • 2 jaar garantie
  • Eenvoudig te bevestigen

Brandblusdeken inclusief rode wandhouder, stof bestaat uit 200 gram glasvezel per vierkante meter, 35 gram siliconen rubberlaag per vierkante meter, met Kevlar voor extra versteviging, EN 1869 goedgekeurd, garantie 2 jaar. Een blusdeken is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het doven van brandende kleding omdat het direct de hitte, veroorzaakt door vlammen, wegneemt. Met een blusdeken worden dus ernstige brandwonden voorkomen. In keukens waar een verhoogd risico op brand is komt een blusdeken volledig tot zijn recht. De blusdeken hangt u aan de wand of aan de binnenzijde van een keukenkast. Wanneer er een brand ontstaat trekt u de blusdeken uit de stevige wandhouder en dekt u de brandhaard af. Blusdekens dienen vooral om een vlam in de pan beginbrand te bestrijden. Een blusdeken is eenvoudig met twee schroefjes aan een object te bevestigen. Wij adviseren u om een blusdeken in de omgeving van een mogelijke vuurhaard te monteren. Bij een kookplaat of aan de binnenkant van een keukenkastje.

Hoe gebruik ik een blusdeken:

Indien men aan de twee strippen trekt, gaat de behuizing open en is de blusdeken direct klaar voor gebruik. Vervolgens pakt u de blusdeken bij de hoeken vast waarna u deze deels om de handen wikkelt. Hiermee voorkomt u dat tijdens het bestrijden van het vuur, de handen kunnen worden verwond. Vervolgens dekt u voorzichtig, van u af gericht, de gehele brandhaard met de branddeken. Het is belangrijk om de blusdeken, wanneer deze wordt gebruik bij het blussen van een vloeistofbrand, minimaal een half uur te laten liggen. Het is namelijk zo dat wanneer de blusdeken wordt opgetild er nieuwe zuurstof bij de vloeistof kan komen. Wanneer de temperatuur van de vloeistof nog hoog is bestaat er een grote kans dat de brandhaard zichzelf herontsteekt. Het is dus erg belangrijk om niet snel te gaan kijken of de brand al gedoofd is.

Meer informatie
Artikelnummer 10062011
EAN 8719324121194
Materiaal Kevlar
Kleur Wit
Normering EN1869
Verpakt per Stuk
Afmetingen 1200 x 1200 mm
Schrijf jouw eigen review
Je plaatst een review over:Brandblusdeken 120 x 120 cm
Jouw waardering

Dé totaalleverancier voor de logistiek!

  • Altijd een goede kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Gratis levering* vanaf € 75,- excl. btw
  • 30 dagen retourgarantie

Ontvang 10% korting!

We willen je graag persoonlijke kortingsacties en relevante updates uit de logistiek aanbieden. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je 10% korting op je volgende bestelling.